ACTA - wolność słowa zagrożona!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • McGan
    RS
    • 2010
    • 3573
    • Superb III (3V3)

Może po prostu trzeba zorganizować małą akcję, gdzie jakieś 10.000 osób wtargnie do sejmu, parlamentu i zrobić zamach stanu, a odpuścić dopiero po zrealizowaniu odpowiednich warunków przez rząd - przez zrealizowanie mam na myśli wprowadzenie ustaw, rozporządzeń itd. Bo oni sobie w chuja z nami lecą jak nic... "Platforma Obywatelska" - a gdzie tu obywatel ja się pytam?! Sierżant Tusk, psia mać...
    Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
    Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Niestety - Polacy nie są narodem, który nie pozwala sobą pomiatać... A na pewno nie jest narodem, który potrafi się zorganizować i bronić, gdy niebezpieczeństwo stanowi wyłącznie władza wewnętrzna. Jeżeli taka władza gnoi 95 % społeczeństwa, a 5 % najbogatszych i tych, którzy dają pracę tym 95 % obywateli znajduje się pod płaszczykiem ochronnym rządzących, to szary Kowalski będzie narzekał, wyjdzie na ulicę pokrzyczeć i pogwizdać, a w końcu spuści głowę i pogodzi się z rzeczywistością. Na jakiekolwiek zrywy Polacy decydują się tylko wtedy, gdy zagrożenie tkwi poza granicami kraju. PO o tym chyba wie i dlatego robią, co chcą z Polską i Polakami, bo wiedzą, że naród to ciemna masa, którą można traktować tak, jak bydło mające skończyć w rzeźni. Polska demokracja to już od wielu lat przykład tego, jak prawdziwa demokracja nie powinna wyglądać. Inne narody mówią o Polakach, że ci słyną z ciągłego narzekania. Ale z czego się cieszyć, jeżeli na każdym kroku spotyka się leżące na ziemi kłody, uniemożliwiające normalne i godne życie. Jak można nie narzekać, gdy całe życie Polak musi kombinować, jak przeżyć miesiąc, jak zapewnić dziecku/dzieciom normalne i szczęśliwe dzieciństwo... A pier...enie, że po 50 latach niewoli musimy mieć czas, aby Polska "stanęła na nogi" i aby obywatelom polskim żyło się tak, jak Skandynawom, Niemcom, Austriakom itd...? Podobno "odzyskaliśmy" wolność 22 lata temu - a nadal jesteśmy biednym ogonem cywilizowanej Europy z wyprzedawanym majątkiem narodowym (czyli naszym), z jednymi z najniższych zarobków w UE i najgorszymi widokami na przyszłość. Albo pojawi się teraźniejszy odpowiednik Piłsudskiego i zrobi porządek z tym krajem, albo PO sprowadzi Polaków do poziomu biednych niewolników UE i USA.
      Rozpisałem się trochę chyba nie na temat, ale musiałem sobie "ulżyć", bo już od jutra może nie być (dzięki podpisaniu ACTA) takiej możliwości... Ciekawe też, dlaczego wstawione przez kminka i Huntera linki są nieaktywne...? :shock: Czyżby przepisy ACTA już zaczęły obowiązywać...?
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• McGan
        RS
        • 2010
        • 3573
        • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Eidos71
        Ciekawe też, dlaczego wstawione przez kminka i Huntera linki są nieaktywne...?
        Wszystko działa
        Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
        Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• radekgw
          L&K
          • 2010
          • 1182

Eidos - zgadzam sie w 100%, nawet jak obenie siedze w Niemczech to widze dziwna zaleznosc, polacy pracujacy przez agencje ktora wali ich po rogach jak tylko moze nic sobie z tego nie robia, boja sie cokolwiek odpowiedziec, kazdy tylko narzeka, a pozniej chowa sie w swoim pokoju i nic z tym nie robi. Za to Hiszpanie, siedza wszyscy w grupach jak cos nie pasuje, mowia ze nie ida do roboty i tyle, i kazdy z nich nie pojdzie gdyz sa zgrani, Polacy tez tak powiedzieli, ale skonczylo sie na tym ze i tak kazdy poszedl do roboty bo sie bali o zwolnienie.
          Mcgan - chyba u was, w Niemczech juz tutaj dawno mam ACTE.
          Załączone pliki
          Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• McGan
            RS
            • 2010
            • 3573
            • Superb III (3V3)

radekgw, u mnie śmiga. Pieprzona cenzura :/ Połącz się przez chińskie proxy :diabelski_usmiech

Komentarz

• Udesky
              RS
              • 2007
              • 1692
              • Octavia I (1U2)
              • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

. Inne narody mówią o Polakach, że ci słyną z ciągłego narzekania.
              Gdyby takiemu obywatelowi Europy zachodniej przyszło za wypłatę 1200euro, płacić 6euro za paliwo, 30euro za bilet do kina, 100euro za bluzę, 200euro za spodnie, 5euro za chleb. To szybko pobił by Polaka w narzekaniu.
              A tak przy okazji rozmowy o tym jak rządzący maja nas głęboko:
              W Polsce nie ma kryzysu.
              Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Tak sie cały czas zastanawiam czy ataki hakerów to nie przypadkiem dzieło służb specjalnych?
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Puchacz
                  Moderator
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 1192
                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piramida
                  Tak sie cały czas zastanawiam czy ataki hakerów to nie przypadkiem dzieło służb specjalnych?
                  A cała zadyma wokół ACTA to odwrócenie uwagi od spraw z lekami i cenami paliw...
                  Ja tu tylko sprzątam...

Komentarz

• Eidos71
                    RS
                    • 2011
                    • 2050
                    • Octavia II (1Z3)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

piramida, Puchacz - szczerze wątpię, aby było tak, jak sugerujecie. Służby specjalne są za cienkie na podszywanie się pod istniejące grupy hakerskie (w budżetówce zatrudnieni są w większości naprawdę ciency informatycy), a poza tym ataki hakerskie grupy "anonimowych" p-ko ACTA nie dotyczą jedynie Polski, ale i innych krajów. Po prostu kumulacja: ACTA, ceny paliw i sprawa leków pokazały w końcu dobitnie, że nasz rząd to banda nieudaczników i "zero-fachowców", zapatrzonych jedynie we własny interes i nabijanie sobie kasy, a ponadto mających swój elektorat wyborczy w
                    Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                    MOJA FURKA

Komentarz

• Ficu
                      Rider
                      • 2010
                      • 395

Teraz taka myśl mnie przeszła.
                      Jeżeli ściaganie będzie zabronione i nie będzie skąd ściągać, to przecież ceny biletów do kina (filmy) płyty (mp3) skoczą o x procent w góre! Ehh :evil:
                      Co o tym myślicie?
                      Auto-shop4x4
                      Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• Udesky
                        RS
                        • 2007
                        • 1692
                        • Octavia I (1U2)
                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Myślę, że Polska podpisze ACTA, a później "miłosierny, twardy" rząd pokaże, że się nie ugnie i nie ratyfikuję. I będzie trąbił o sukcesie dla narodu. :diabelski_usmiech
                        W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• McGan
                          RS
                          • 2010
                          • 3573
                          • Superb III (3V3)

Na razie ch**a podpiszą :lol:

Jednak protesty na coś się zdają - teraz tylko kwestia, kiedy znowu będą próbować, ale ponownie społeczeństwo będzie walczyć i albo skończy się na wojnie, albo zrezygnują z pomysłu na wieki...

Komentarz

• Eidos71
                            RS
                            • 2011
                            • 2050
                            • Octavia II (1Z3)
                            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Właśnie w Polsacie podali, że Tusk stwierdził, iż nie podda się szantażowi i - niezależnie od wszystkiego - jutro ACTA zostanie podpisana. Tak więc Polska - to kraj całkowicie niedemokratyczny...
                            MOJA FURKA

Komentarz

• bradley
                              L&K
                              • 2008
                              • 1465

Bielsko atakuje

VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                              Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                              Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Eidos71
                                RS
                                • 2011
                                • 2050
                                • Octavia II (1Z3)
                                • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Coś ostatnio nie podają wyników badań poparcia poszczególnych partii w Polsce... Przypuszczam, że to dlatego, iż poparcie dla PO pooooleciało ostro w dół... I leci dalej... Na miejscu rządzących pakowałbym już walizki i rezerwował bilety na odlot do jakiegoś dalekiego kraju... Bo nagle może się okazać, że wkur..eni Polacy uniemożliwią im to...
                                MOJA FURKA

Komentarz

• Mickul
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2847

Właśnie w Polsacie podali, że Tusk stwierdził, iż nie podda się szantażowi i - niezależnie od wszystkiego - jutro ACTA zostanie podpisana. Tak więc Polska - to kraj całkowicie niedemokratyczny...
                                  Demokracja polega na tym między innymi, że zostaje jeszcze sejm i prezydent - sam Donald może tylko ustawę puścić w obieg.

Komentarz

• Eidos71
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2050
                                    • Octavia II (1Z3)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Postawa premiera świadczy o całym rządzie, a podpisanie ustawy (jeżeli zostanie ratyfikowana przez większość UE) jest równoznaczne z ratyfikowaniem ACTA w Polsce. A więc - nadal twierdzę, że Polska to kraj niedemokratyczny.
                                    MOJA FURKA

Komentarz

• piramida
                                      RS
                                      • 2009
                                      • 12222
                                      • Superb III (3V3)

W Kielcach jest juz zadyma, obawiam się że w innych miastach może byc podobnie :!:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Udesky
                                        RS
                                        • 2007
                                        • 1692
                                        • Octavia I (1U2)
                                        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Skoro rząd widzi, że ludzie protestują i nie jest to kolejny protest górników, lekarzy czy innych grup w celu podwyżki, a sprzeciw młodych ludzi związana z dokumentem, który usiłuje się nam narzucić, a premier mówi, że się nie ugnie, no to przepraszam bardzo.
                                        On jest dla nas czy my dla niego? Mnie nie interesuję to, że będą go klepać po plecach na szczycie, mogą go nawet kopać tam w dupę (co i tak robią za kulisami, patrz sprawa euro), ale niech stoi po stronie własnego społeczeństwa.
                                        W Polsce nie ma kryzysu.

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

Udesky, dokładnie, czuje że będzie gruba zadyma w związku z tym

Komentarz

• Ficu
                                            Rider
                                            • 2010
                                            • 395

Ja czekam aż sięlud zdenerwuje i wparuje do Cyrku (pozdrowienia dla sejmu ) i sklepie wszystkim ryje :szeroki_usmiech
                                            Tak wiem, nie mam litości, ale to rząd musi się bać nas :twisted:
                                            Jednym słowem, nie idziemy na wybory!
                                            Auto-shop4x4
                                            Klinika4x4.com

Komentarz

• kmink
                                              L&K
                                              • 2007
                                              • 1360
                                              • Superb III (3V3)

Do W-y czy Kielc mam za daleko ale jak coś sie będzie działo w Poznaniu to chętnie się wybiorę wyrazić swoją opinię n/t tego zakichanego, lizodupczego i #$%#^ rządu.
                                              Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                              https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                              www.dpfserwis.pl

Komentarz

• abstinent
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 4842
                                                • Octavia II combi (1Z5)
                                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

[ Dodano: Sro 25 Sty, 12 21:22 ]
                                                Moje marzenie:
                                                Zobaczyć donalda i jego ekipę jak zostają wywożeni na taczkach, dosłownie

Wystarczy jak w telewizji zobaczę :lol:

Komentarz

• Ficu
                                                  Rider
                                                  • 2010
                                                  • 395

Zamieszczone przez abstinent
                                                  Moje marzenie:
                                                  Zobaczyć donalda i jego ekipę jak zostają wywożeni na taczkach, dosłownie

Wystarczy jak w telewizji zobaczę :lol:
                                                  Polać :bro: ja też! :szeroki_usmiech
                                                  Auto-shop4x4
                                                  Klinika4x4.com

Komentarz

• kmink
                                                    L&K
                                                    • 2007
                                                    • 1360
                                                    • Superb III (3V3)

We wrześniu 2011 r. Bronisław Komorowski podpisał nowelizację ustawy, pozwalającą na ogłoszenie stanu wyjątkowego lub wojennego w razie cyberataku. Jednocześnie w Sejmie trwają prace nad projektem ustawy o zgromadzeniach publicznych, która służyć będzie ograniczaniu prawa do organizowania protestów. Nowe przepisy (ACTA, ustawa o stanie wojennym, prace nad ustawą o zgromadzeniach publicznych) stwarzają największe po roku 1989 zagrożenie powrotu regularnej cenzury i represji wobec wszystkich sprzeciwiających się polityce rządu. Jeśli rząd Tuska podpisze ACTA, trzeba będzie rozpocząć długotrwałą walkę o zmianę prawa lub rządzących. Musimy walczyć o to by być wolnymi ludźmi w wolnym kraju!

Dziwiłem się trochę jak wspominali coś o tej ustawie dotyczącej "cyberataku" że nasz rząd myśli o takich rzeczach jak w filmach sf...
                                                    Pewnie niedługo nowym popularnych hasłem stanie się cyber terroryzm, a umawianie się na spota zostanie uznane za spisek...
                                                    Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                                    https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                                    www.dpfserwis.pl

Komentarz

Pracuję...